Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Příliš mnoho farářů, kritizují němečtí smuteční řečníci seriály

Ze světa / / ČTK / 16. listopadu 2018 9:50
Příliš mnoho farářů, kritizují němečtí smuteční řečníci seriály

Ilustrační foto: interiér skleněného kostela císaře Viléma v Berlíně
Autor: archiv magazínu Christnet / Jan Kirschner

Berlín -

Německý spolek smutečních obřadníků a řečníků (Bundesarbeitsgemeinschaft Trauerfeier) ostře kritizoval skutečnost, že v televizních kriminálních seriálech nechybí na takřka žádném pohřbu farář, zato světští smuteční řečníci se na nich nevyskytují. To ale neodpovídá realitě, upozornilo sdružení.

"Máme plné zuby toho, že v každé kriminálce a u každé mrtvoly, která se objeví v televizi, stojí u hrobu vždycky nějaký farář," řekl agentuře DPA předseda sdružení Uwe Cayler. "To neodpovídá realitě," tvrdí zástupce mistrů truchlivosti.

Podle jeho údajů v celém Německu roste poptávka po světských pohřbech, jejichž podobu určují smuteční obřadníci pohřebních služeb. "Hned bych vzal v televizi roli statisty, jen abych to zlomil," říká Cayler, který sám při pohřbívání řečnívá.

Na východě Německa, který byl dlouho součástí komunistického bloku, je i v důsledku historického vývoje 80 procent pohřbů světských, vysvětluje Cayler. Na severu Německa podle něj na přibližně šesti nebo sedmi posledních rozloučeních z deseti vystupuje smuteční řečník.

V západních částech Německa je to podle Caylera přibližně polovina. V katolickém Bavorsku je naopak osm z deseti pohřbů církevních, připouští Cayler.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)