Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Praze budou na Štědrý den bohoslužby pro děti i s Rybovou mší

Kraje: Praha / / ČTK / 22. prosince 2018 20:53
V Praze budou na Štědrý den bohoslužby pro děti i s Rybovou mší

Kostel sv. Michaela archanděla
Autor: Wikipedia.org / Gampe / Wikimedia Commons

Praha -

V Praze se na Štědrý den konají půlnoční bohoslužby, mše s koledami, s Českou mší vánoční od Jakuba Jana Ryby, cizojazyčné bohoslužby i liturgie upravené pro rodiny s dětmi. Půlnoční mši v katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěch na Pražském hradě bude celebrovat kardinál Dominik Duka. Biskup Václav Malý bude předesedat bohoslužbě v kostele svatého Ducha na Starém Městě. Půlnoční bohoslužby budou odslouženy v desítkách pražských kostelů, jejich seznam je uvedený na webu.

Kostele svatého Václava v Nuslích, ve farním kostele svaté Ludmily v Horních Počernicích či v kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie ve Strašnicích si lidé při mši zazpívají koledy, stejně jako v Praze 4 v kostele svaté Anežky České a svatých patronů českých a kostele Panny Marie Královny míru. Na Břevnově ve farní bazilice svaté Markéty zazní koledy v podání chrámového sboru a orchestru.

Ojedinělé nejsou ani půlnoční bohoslužby Českou mší vánoční od Jakuba Jana Ryby. Zazní například v kostele svatého Petra na Novém Městě, v Praze 6 ve farním kostele svatého Norberta a farním kostele svatého Matěje, ve smíchovském kostele svatého Václava nebo v Praze 3 v kostele svatého Prokopa na Sladkovského náměstí.

Před zahájením půlnoční bohoslužby potěší návštěvníky v kapitulní bazilice svatého Petra a Pavla na Vyšehradě varhanní pastorely, které rozezní chrám rozezní od 23:30 hodin.

Hlavní město počítá i se zahraničními věřícími. V anglickém jazyce bude mše od 18:00 hodin odsloužena v kostele svatého Tomáše na Malé Straně, ve kterém bude v kapli svaté Barbory od 18:30 mše ve španělštině. Před půlnoční mší, která bude v českém a anglickém jazyce, pak v tomto kostele od 23:30 zazní koledy. V italském jazyce bude bohoslužba od 22:00 v kostele Panny Marie Vítězné a svatého Antonína Paduánského na Malé Straně

Kromě tradičních půlnočních bohoslužeb mohou lidé zajít v odpoledních hodinách do některých kostelů, ve kterých se konají mše pro rodiny s dětmi. Rodiny mohou zajít například v 15:00 do kostela svatého Pankráce v Nuslích, v 16:00 do kostela svatého svatého Ignáce na Novém Městě nebo v 16:30 do kostela svatého Jakuba Staršího v Petrovicích.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)