Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se poprvé setkal s hlavou mormonské církve

Ze světa / / ČTK / 12. března 2019 14:02
Papež se poprvé setkal s hlavou mormonské církve

Ilustrační foto: Joseph Smith ml. zakladatel mormonské církve v USA
Autor: Wikipedia.org

Vatikán -

Papež František se v sobotu poprvé setkal s hlavou Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů (mormonská církev) Russellem Nelsonem. Informovala o tom agentura AP. Nelson má dnes zasvětit první chrám mormonské církve v Římě.

Vatikán o půlhodinové schůzce podrobnosti nepřinesl, pouze ji zveřejnil v seznamu papežových setkání, uvedla AP. Podle tiskové zprávy mormonů šlo o první schůzku hlav obou církví. Papež František a Nelson spolu hovořili mimo jiné o náboženské svobodě, rodině a mladých věřících.

"Máme mnoho společného, a ačkoliv rozdíly v doktríně existují, nejsou tak důležité jako věci, které nás spojují," komentoval schůzku Nelson, který papeže označil za skvělého muže. "Katolíci jsou šťastní lidé, když mají tak laskavého, starostlivého, láskyplného a schopného vůdce," dodal čtyřiadevadesátiletý Nelson.

Mormonská církev, která vychází z protestantismu, byla založena v roce 1830 v americkém státě New York. Zpočátku vzbuzovala nelibost velké části společnosti zejména mnohoženstvím či diskriminací černochů. Nyní patří k nejrychleji rostoucím náboženských hnutím ve světě. Za posledních 30 let se počet jejích členů více než zdvojnásobil z 7,3 milionu 16 milionů věřících po celém světě, včetně České republiky. Nejvíce jich je v USA.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)