Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Setkání na podporu nespravedlivě stíhaných naváže na Den pro Kubu. Zúčastní se i ministr zahraničí

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz / 19. března 2019 10:16
Setkání na podporu nespravedlivě stíhaných naváže na Den pro Kubu. Zúčastní se i ministr zahraničí

Ilustrační foto
Autor: Pixabay.com

PRAHA - Setkání na podporu nespravedlivě stíhaných pro víru, názory nebo přesvědčení se koná 21. března v centru Prahy. Závěrečné diskuse se zúčastní také ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Během zahájení na pražském Újezdě u pomníku obětem komunismu v 17.30 hod. promluví emeritní synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml spolu s bývalým ministrem kultury Danielem Hermanem.

Odtud se průvod kolem osmnácté hodiny vydá centrem města přes Karlův most. Na jednotlivých zastávkách připomene příběhy lidí pronásledovaných pro své přesvědčení, víru či názory. Obecně se pro takto nespravedlivě stíhané muže a ženy vžil pojem „vězni svědomí“. Na místech připomínky zůstanou zapálené svíčky.

Průvod dojde do Ostrovní ulice, kde od 19.00 hodin začíná v Knihovně Václava Havla (Ostrovní 13) panelová diskuse o lidských právech ve světě, zejména v regionech Latinské Ameriky, Ruska a Číny. Pozvání přijali ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, Ondřej Klimeš z Orientálního ústavu Akademie věd ČR, Ondřej Soukup (Hospodářské noviny), venezuelský filmař a novinář Valerio Mendoza a Pavel Pokorný (1. náměstek synodního seniora Českobratrské církve evangelické).

Diskusi moderuje Lucie Vopálenská (Český rozhlas Plus). Akce navazuje na tradiční Den pro Kubu, který pořádala Komise pro lidská práva při synodní radě Českobratrské církve evangelické od roku 2012. Po sedmi letech se oblast zájmu rozšiřuje na další země, kde dochází k soustavnému porušování lidských práv. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)