Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Birminghamu někdo poničil pět mešit

Ze světa / / ČTK / 22. března 2019 15:34
V Birminghamu někdo poničil pět mešit

Ilustrační foto - Centrální mešita v Londýně (London Central Mosque)
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Birmingham -

V anglickém Birminghamu někdo poničil pět mešit, na nichž rozbíjel okna. Pachatele ani motiv činu policie nezná. Na vyšetřování se však podílejí i experti na terorismus, informovaly dnes tiskové agentury, které připomínají, že vandalové řádili jen několik dní po teroristickém útoku na mešity v novozélandském městě Christchurch.

Místní obyvatelé mimo jiné líčili, že pozorovali jednoho muže, jak na jedné z mešit rozbíjí okenní tabule železnou palicí. Úřady předpokládají, že jednotlivé případy spolu souvisí.

Představitelé druhého nejlidnatějšího města v Británii zdůraznili, že v Birminghamu není místa pro nenávist vůči muslimům. Podobně se vyjádřil i britský ministr vnitra Sajid Javid, který útoky na twitteru označil za "hluboce znepokojující".

Minulý pátek v novozélandském městě Christchurch zemřelo při střeleckém útoku na dvě mešity 50 lidí. Desítky dalších byly zraněny. Policie po činu zadržela australského pravicového extremismu, jemuž nyní hrozí doživotní vězení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 88)