Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolické gymnázium Třebíč otevřelo novou školní budovu

Kraje: Vysočina / / ČTK / 25. března 2019 17:48
Katolické gymnázium Třebíč otevřelo novou školní budovu

Nová budova třebíčského gymnázia
Autor: wikipedia.org

Třebíč -

Katolické gymnázium Třebíč s 360 žáky  slavnostně otevřelo novou školní budovu za 88 milionů korun. Zřizovatel, kterým je brněnské biskupství, ji zčásti financoval z dotací z Integrovaného regionálního operačního programu. Výuka v nové budově začne 1. dubna, řekl ředitel gymnázia Vít Feldbabel.

"Získali jsme moderní nové zázemí pro výuku hlavně přírodních věd, jako je chemie, biologie, k výuce matematiky, fyziky i výpočetní techniky. A celé podkroví mají k dispozici jazyky," řekl Feldbabel.

Stavba trvala dva roky. Budova stojí na místě původních dílen, které byly později přebudované na čtyři učebny. Po dobu výstavby se musela výuka přesunout i mimo hlavní budovu kláštera do takzvaného domečku, který je jinak zázemím pro studentský klub Halahoj.

Katolické gymnázium Třebíč loni oslavilo 25 let své existence. Výuka začínala ve školní budově v ulici 9. května. Od roku 1999 sídlí gymnázium v bývalém kapucínském klášteře v Otmarově ulici, který ale ještě před gymnáziem využívala střední průmyslová škola.

Gymnázium má čtyřletý i osmiletý obor. Zájem o studium je podle ředitele velký. Kapacita školy je naplněná a takřka sto procent absolventů pokračuje studiem na vysoké škole. "Studenti z naší školy nemají problém se dostávat na prestižní fakulty univerzit po celé republice, někteří odcházejí studovat do zahraničí," řekl Feldbabel.

Podle informací na webu Krajského úřadu Kraje Vysočina funguje na Vysočině 54 vyšších odborných a středních škol, kam patří i gymnázia. Čtyři z nich jsou církevní.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)