Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Mormonská církev pokřtí i děti homosexuálních párů

Ze světa / / ČTK / 10. dubna 2019 13:21
Mormonská církev pokřtí i děti homosexuálních párů

Ilustrační foto: Joseph Smith ml. zakladatel mormonské církve v USA
Autor: Wikipedia.org

Los Angeles -

Mormonská církev, oficiálně nazývaná Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů, od nynějška dovolí křtít děti lesbiček, gayů, bisexuálů či transgenderových osob, a to bez ohledu na to, zda jsou členy církve, anebo nikoliv. Nadále však nedovolí homosexuální manželství. Oznámily to tiskové agentury. Toto rozhodnutí "vstupuje v platnost okamžitě", upřesnilo církevní komuniké.

Mormonská církev ještě nedávno pokládala sňatek osob stejného pohlaví za odpadnutí od víry, nedovolující pokřtít potomky takového páru. "Ačkoliv nadále považujeme takový svazek za vážný hřích, nebudeme s nimi napříště zacházet jako s odpadlíky," uvedl dokument s tím, že nemorální chování bude posuzováno stejně, ať jde o vztahy heterosexuální či homosexuální.

"Snahy našich členů prokázat více porozumění, soucitu a lásky by měly napomoci k větší úctě mezi lidmi dobré vůle. Chceme omezit nenávist a pohrdání, které jsou v současnosti tak běžné," uvedla mormonská církev.

Nadále však trvá na tom, že tyto změny nepředstavují obrat v církevní doktríně, pojetí manželství či božích přikázání ohledně mravnosti a morálky.

Mormonská církev byla založena v roce 1830 v americkém státě New York. Zpočátku vzbuzovala nelibost velké části společnosti zejména mnohoženstvím. Nyní patří k nejrychleji rostoucím náboženským hnutím ve světě. Za posledních 30 let se počet jejích členů více než zdvojnásobil z 7,3 milionu 16 milionů věřících po celém světě, včetně České republiky. Nejvíce jich je v USA.

Minulý měsíc se papež František poprvé setkal s hlavou mormonské církve Russellem Nelsonem. Vatikán o půlhodinové schůzce podrobnosti nepřinesl, pouze ji zveřejnil v seznamu papežových setkání. Podle tiskové zprávy mormonů šlo o první schůzku hlav obou církví. Papež František a Nelson spolu hovořili mimo jiné o náboženské svobodě, rodině a mladých věřících.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)