Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Konference Církve bratrské projednala život církve. Věnovali se i pastoraci mongolských křesťanů

Domácí zpravodajství / kir / Cb, red. / 27. května 2019 0:30
Konference Církve bratrské projednala život církve. Věnovali se i pastoraci mongolských křesťanů

Ilustrační foto: modlitebna Církve bratrské v Brně na Kounicově ulici
Autor: cb.cz/brno / Lukáš Ildža

Praha - Ve dnech 17. a 18. května proběhla jako každý květen výroční konference Církve bratrské. Šlo o konferenci zemskou; společná konference se zastoupením slovenské části církve se bude konat v listopadu. Tentokrát se 166 řádných delegátů z celkem 74 sborů Církve bratrské z České republiky sešlo v sále Smíchovského pivovaru.

Delegáti projednali (případně vzali na vědomí) Výroční zprávu o činnosti a hospodaření Rady CB a řadu dalších zpráv. Rada CB zdůraznila potřebu Evangelikálního teologického semináře (ETS) jako vlastního vzdělávacího zařízení Církve bratrské. Konference svým rozhodnutím schválila předložené návrhy ordinací, založila dva nové sbory CB (Ostrava-Trojka a Třinec-Sosna), zrušila funkci tajemníka Rady CB.  

Na slavnostní bohoslužbě v modlitebně v Soukenické ulici byli v pátek večer ordinováni noví kazatelé CB: Václav Andrš, Pavel Bischof a Daniel Litvan. Současně bylo požehnáno diákonům, kterým udělila diakonskou ordinaci Rada CB, těmi jsou Petra Kašperová-Poldaufová a Munkh-erdene Turmunkh (Munkuš). Diakon Munkuš se kromě práce na vlastním sboru (Praha – Jižní Město) stará o řadu mongolských křesťanských komunit po celé Evropě; konferenční shromáždění proto mělo mongolské hosty z několika sborů nejen z České republiky, ale i z Německa a Rakouska.

Sobotní duchovní část konferenčního programu vycházela z Vize Rady Církve bratrské. Po ranní bohoslužbě se slavností večeře Páně, proběhly semináře na témata: Kazatel a staršovstvo, Církev pro hříšníky a Pravdivost v lásce (versus milosrdenství). Čtvrtý seminář byl věnován modlitbám za církev – nikoli teorii, jeho účastníci se modlili. Odpoledne se delegáti věnovali rozhovoru nad zprávou o stavu církve, kterou připravil předseda David Novák. 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)