Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Policie v Eritreji zatkla 30 letničních křesťanů

Ze světa / juml / ČTK / 28. května 2019 15:09
Policie v Eritreji zatkla 30 letničních křesťanů

Mapa Eritreje
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Asmara (Eritrea) - Eritrejská policie zdržela více než 30 křesťanů, příslušníků takzvané letniční církve. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC, který se odvolává na sdělení londýnské organizace hájící náboženskou svobodu Release Eritrea. Místní úřady v zemi povolují jen určité církve, příslušníky ostatních dlouhodobě pronásledují.

Policie věřící zatkla na třech různých místech v hlavním městě Asmaře, když se modlili.

Vláda v roce 2002 letniční hnutí zakázala, podle některých odhadů od té doby zadržela několik stovek jeho příslušníků. Letniční hnutí má kořeny v metodismu, zdůrazňuje působení Ducha svatého, který promlouvá prostřednictvím jednotlivých věřících. Typické je intenzivní náboženské prožívání.

Eritrejská vláda schvaluje pouze čtyři náboženské společnosti, a to ortodoxní církev, sunnitský islám, římskokatolickou církev a eritrejskou evangelicko-luteránskou církev. Ostatní zakazuje, protože je pokládá za nástroje cizích mocností.

Organizace hájící lidská práva eritrejskou vládu dlouhodobě osočují z porušování základních práv příslušníků nepovolených církví. Policie jejich vůdce i řadové členy pronásleduje a zatýká.

Eritrea je represivní stát s vládou jedné strany a silně militarizovanou společností, píše BBC. V zemi se nekonaly demokratické volby od roku 1993, kdy se moci ujal současný prezident Isajas Afewerki.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)