Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

CNN: Z rozhádané Sněmovny reprezentantů vyháněli modlitbou temné duchy

Ze světa / vlu / ČTK / 20. července 2019 22:13
CNN: Z rozhádané Sněmovny reprezentantů vyháněli modlitbou temné duchy

Kaplan Patrick Conroy, pověřený od roku 2011 pastorační péčí o 435 poslanců dolní kongresové komory
Autor: C-Span

Washington - Z prostorů Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu ve čtvrtek vyháněli temné duchy, kteří tam v posledních dnech rozsévali nesnášenlivost a svár. Kaplan Patrick Conroy, pověřený od roku 2011 pastorační péčí o 435 poslanců dolní kongresové komory, tam vyzýval poslance k očištění duší zasažených zlem.

„S Kongresem to už musí být špatné, když kaplanova modlitba ve sněmovně zní jako vyhánění duchů,“ uvedla svou informaci americká televize. Jezuita Conroy hovořil o „obtížném týdnu plném hádek, do něhož zasáhly temné síly“. V „nejsvětějším jméně Pána“ pak zlé duchy vyhnal z prostor rozhádané Sněmovny reprezentantů.

Nečisté síly podle mnohých amerických médií do Kongresu přivedl prezident Donald Trump svými urážlivými útoky proti čtveřici poslankyň, které kvůli jejich menšinovému původu a kritice poměrů v USA prezident obvinil bezmála z vlastizrady. Sám Conroy připustil, že modlitbu proti zlým duchům v této atmosféře zvolil záměrně, protože spor vyvolaný Trumpem ho znepokojil.

„Dopřej svým služebníkům v tomto domě utišující balzám, abys jim poskytl útěchu a posílil jejich duše,“ pronášel duchovní z parlamentní tribuny se zavřenýma očima a rukama vztaženýma vzhůru. „Nechť moudrost a trpělivost sestoupí na nás všechny a síly temna nechť neovládají naši mysl,“ znělo sněmovnou.

Osmašedesátiletý kaplan později novinářům řekl, že jeho modlitba byla záměrně politicky neutrální. „Na žádnou stranu jsem se nepřiklonil. Mým každodenním cílem je dosáhnout toho, aby každý člen Sněmovny reprezentantů dokázal říct amen“, prohlásil Conroy.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)