Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evangelíci v Brně otevřeli školu s příběhem

Domácí zpravodajství / kir / www.e-cirkev.cz / 3. září 2019 9:28
Evangelíci v Brně otevřeli školu s příběhem

Vstup do školy Filipka v Brně
Autor: www.e-cirkev.cz

Brno - Dveře dětem z první až čtvrté třídy včera otevřela sedmá škola Evangelické akademie. Jmenuje se Filipka – škola příběhem a sídlí v Brně na Filipínského ulici. Slavnostního zahájení na školním dvoře se zúčastnili děti, rodiče, přátelé školy, partnerský sbor Českobratrské církve evangelické v Brně-Husovicích i představitelé vedení evangelické církve.

„Po dvou letech příprav a mnohých nejistot se vysněné stalo skutečností. Žáci nastoupili, učitelky a asistentky jsou připraveny, školní budova svítí čistotou, třídy a celé zázemí školy zaujímá barevnou výzdobou“, uvedla ředitelka nové školy Ruth Konvalinková. Z kázání Daniela Ženatého, synodního seniora ČCE, zněla vděčnost a také důraz na potřebu pravdy a svobody pro společný život ve škole i mimo ni. Zazněly přímluvné modlitby i požehnání celému dílu. Po úvodních bohoslužbách pro děti i dospělé se žáci seznámili se svými třídami a učitelkami a první školní den završili divadelním představením Divadla Líšeň „Spoutaný trávou“. 

Filipka nabízí alternativní vzdělávací program pro žáky prvního stupně. V každé třídě budou děti dvojího věku, starší budou pomáhat mladším. Až se škola naplní, povedou každou třídu dvě učitelky a případně asistentka. Počítá se s dětmi s handicapem či se slabším sociálním zázemím. Postupem let se škola rozroste až na devítiletku. Jeden den v týdnu bude vyhrazen výuce venku, což určitě potěší ty děti, které v předškolním věku navštěvovaly lesní školky.

Zřizovatel Filipky je Českobratrská církev evangelická.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)