Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Chanukový svícen Marilyn Monroe půjde do dražby

Ze světa / / ČTK / 4. listopadu 2019 10:51
Chanukový svícen Marilyn Monroe půjde do dražby

Chanukový svícen
Autor: Wikipedia.org / Dogor / Wikimedia Commons

Washington -

V New Yorku bude příští týden na prodej chanukový svícen, který dostala herečka Marilyn Monroe od rodičů svého manžela a dramatika Arthura Millera. Devítiramenná menora by se podle odhadu aukční síně Kestenbaum & Co, která bude předmět nabízet, měla prodat za 100.000 až 150.000 dolarů (2,3-3,4 milionu korun).

Mosazný svícen není určen jenom ke svícení, ale v jeho podstavci je také mechanismus, který přehrává izraelskou národní hymnu Hatikvu.

Monroeovou svícnem obdarovali Millerovi rodiče. Slavná herečka a dramatik se vzali v roce 1956 a jejich svazek trval pět let. Monroe, která rok po rozvodu zemřela, sňatkem přijala židovství.

Loni se na aukci prodala Monroeové hebrejská modlitební kniha za 26.250 dolarů. Kniha, kterou herečce věnovala brooklynská synagoga, byla zjevně používaná.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)