Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Radio Wave v adventu nabízí nový podcast, čtení z Parabible

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 6. prosince 2019 19:59
Radio Wave v adventu nabízí nový podcast, čtení z Parabible

Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic
Autor: parabible.cz / Aleš Novák

Praha - Veřejnoprávní stanice Českého rozhlasu pro „mladě smýšlející posluchače“  každý den od 1. prosince až do konce roku zveřejňuje nové díly podcastu Parabible. Jedná se o audiopodobu loňského bestselleru, knihy kazatele Alexandra Fleka, o tom, jak by mohl vypadat Ježíšův příběh, kdyby se odehrál dnes, v kulisách současného Česka. Převyprávěnou Bibli, kdy se Ježíš nenarodí v Betlémě, ale v Berouně, místo pastýřů jsou popeláři a místo farizejů faráři, začal protestantský teolog a pastor nejdříve publikovat na sociálních sítích, ohlasy ho ale přiměly vydat ji i v tištěné podobě. Nyní jeho biblické parafráze dostaly i audiopodobu.

„Vždy jsem chtěl propojovat starodávný text s dnešní realitou a hlavně se spolu s posluchači ptát: proč je tohle v Bibli? Co tenhle příběh nebo výrok znamená pro nás? Jak by dotyčná scéna vypadala, kdyby se neodehrála kdesi daleko a dávno, ale tady a teď? Jak by se choval a jak by mluvil Ježíš, kdyby žil dnes, mezi námi?” popsal minulý rok kazatel Flek otázky stojící u vzniku Parabible. Radio Wave nabízí podcast na novém audioportálu Českého rozhlasu mujRozhlas.cz i ve vysílání rádia vždy v 16:40. 

Flek je také iniciátorem překladu Bible21, ta vyšla v roce 2009 a od té doby si ji koupilo podle nakladatele přes 100.000 čtenářů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)