Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Deník: Kněze z Plzeňska biskup postavil mimo službu kvůli podezření ze zneužívání

Kraje: Plzeňský / juml / ČTK / 6. února 2020 21:07
Deník: Kněze z Plzeňska biskup postavil mimo službu kvůli podezření ze zneužívání

Biskup Tomáš Holub
Autor: Člověk a víra / Lucie Horníková

Plzeň - Plzeňský biskup Tomáš Holub postavil v polovině ledna mimo službu dlouholetého kněze farnosti v Dolní Bělé na severním Plzeňsku, uvedl dnes server Deník.cz, podle kterého je kněz podezřelý ze sexuálního zneužívání.

Biskup rozhodl, aby se dotyčný do ukončení vyšetřování zdržel veřejného kněžského působení. Holub Deníku.cz potvrdil, že opatření preventivního charakteru souvisí s podezřením z pochybení v chování ve výkonu kněžské služby. "Toto rozhodnutí je v současnosti preventivního charakteru, další kroky budou podniknuty v souladu s oficiálním vnitrocírkevním vyšetřováním a vyšetřováním orgánů činných v trestním řízení. Nic nechceme maskovat, ale bližší informace v současné době nemohu poskytnout, nyní nelze nic bližšího zveřejnit," cituje web Holuba. Redakce Deníku.cz uvedla, že kontaktovala i kněze, k záležitosti se ale nechtěl vyjádřit.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)