Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Duka zítra navštíví Institut Václava Klause

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 11. února 2020 17:31
Kardinál Duka zítra navštíví Institut Václava Klause

Prof. Václav Klaus a kardinál Dominik Duka
Autor: Česká televize

Praha - Pražský arcibiskup Dominik Duka zítra v odpoledních hodinách navštíví Institut Václava Klause. Podle tiskového mluvčího pražského arcibiskupství Stanislava Zemana se bude jednat o „přátelské setkání s prof. Václavem Klausem u příležitostí 10. výročí působení pana kardinála na Svatovojtěšském stolci“.

Na webových stránkách institutu je v anotaci akce uvedeno, že kardinála: „Václav Klaus společně s celým kolektivem Institutu Václava Klause přijme ve středu dne 12. února 2020 v odpoledních hodinách v sídle IVK na pražské Hanspaulce.“ Co bude obsahem setkání ale neupřesňuje. „Beseda s veřejností při této příležitosti není plánována,“ doplnil pro Christnet.eu mluvčí arcibiskupství Zeman.

Kardinál Dominik Duka, který je předsedou ČBK a biskup-delegát pro sdělovací prostředky, na konci ledna navrhl do Rady České televize ekonomku Hanu Lipovskou, ta do konce roku 2019 působila právě jako externí analytička Institutu Václava Klause.

Institut Václava Klause založil Václav Klaus spolu se svými syny a bývalým prezidentským kancléřem Jiřím Weiglem v roce 2012. V její správní radě pak kromě Klause zasedá i jeho bývalý tajemník Ladislav Jakl a bývalý europoslanec za ODS Ivo Strejček. Hlavními cíli organizace jsou: „rozvíjení politického a ideového odkazu Václava Klause.“ Dále pak: „zkoumá a zpracovává nejen naše nejnovější dějiny, které osobnost Václava Klause od pádu komunismu velmi silně ovlivňovala, k čemuž shromažďuje literaturu, archivní a knihovní fondy, ale zabývá se i aktuálními politickými, ekonomickými a společenskými problémy u nás a ve světě.“

Mezi hlavní sponzory institutu patří PPF Banka nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Loni dala institutu 10 milionů. Celkově se výše sponzorského daru od PPF Banky pro Klausův institut vyšplhala od roku 2012 už na 75,5 milionu. Dalšími sponzory jsou například korejská firma KOS Wire Europe a autobusová firma ICOM Transporta Zdeňka Kratochvíla.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)