Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se modlil za politiky přijímající nepopulární kroky

Ze světa / / ČTK / 12. března 2020 18:07
Papež se modlil za politiky přijímající nepopulární kroky

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com / Sean Ang

Vatikán -

Papež František při dnešní ranní bohoslužbě ve své rezidenci ve Vatikánu vyzval věřící, aby se modlili za politiky a úředníky, kteří při současné pandemii koronaviru přijímají "těžká opatření, jež se lidem nelíbí". Informovala o tom agentura APA.

"Modleme se společně ... za nemocné, jejich příbuzné a rodiče, jež jsou doma s dětmi," vyzval František. "Především se ale musíme modlit za úředníky, kteří často musejí podnikat kroky, které se lidem nelíbí," řekl. Představitelé státní moci se podle hlavy katolické církve cítí sami a nepochopeni.

APA píše, že kvůli pandemii koronaviru papež ranní eucharistii slouží jen v přítomnosti několika nejbližších spolupracovníků. Bohoslužbu je ale možné živě sledovat na internetu.

Světová zdravotnická organizace (WHO) ve středu nynější šíření nákazy koronavirem označila za pandemii. Celosvětově se nakazilo přes 126.100 lidí, z nich více než 4600 infekci podlehlo, vyplývá z dnešní statistiky agentury Reuters. V Evropě je nejvíce zasažená Itálie. Celá země je v karanténě a ode dneška jsou zavřené všechny obchody kromě potravin a lékáren, dočasně musely zavřít také bary, restaurace nebo kadeřnictví.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)