Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Velikonoční týden bude bez věřících na Svatopetrském náměstí

Ze světa / vlu / / 15. března 2020 8:22
Velikonoční týden bude bez věřících na Svatopetrském náměstí

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com / Sean Ang

Řím - Liturgické obřady velikonočního týdne se letos kvůli epidemii koronaviru budou na vatikánském Svatopetrském náměstí konat bez věřících. Oznámila to dnes prefektura papežského domu.

„S ohledem na současnou mezinárodní zdravotní situaci se budou všechny liturgické obřady Svatého týdne konat za fyzické nepřítomnosti věřících,“ uvádí se v prohlášení prefektury.

Úřad zároveň informoval, že do 12. dubna bude možné modlitby papeže Františka a jeho audience sledovat jenom na streamingové službě Vatikánu.

V Itálii je koronavirem nakaženo přes 21.000 lidí a zemřelo více než 1440 nemocných. Itálie je v Evropě koronavirem nejvíc zasažená a italská vláda vyhlásila celostátní karanténu.

Původně měly být do začátku dubna uzavřeny i všechny kostely, což ale vyvolalo u veřejnosti nesouhlas, takže otevřené zůstaly alespoň farní kostely.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)