Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Svědek proti kardinálovi Pellovi přijal rozhodnutí o osvobození

Ze světa / vlu / ČTK / 8. dubna 2020 9:49
Svědek proti kardinálovi Pellovi přijal rozhodnutí o osvobození

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com / Megan Markham

Canberra - Australan, který obvinil kardinála George Pella ze sexuálního zneužití, dnes řekl, že přijímá soudní rozhodnutí Pella osvobodit. Kardinál je od úterka na svobodě, původně dostal šestiletý trest vězení za zneužití chlapců.

Muž, jehož jméno v procesu nepadlo a který byl označován pouze jako Svědek J., dnes ve svém prohlášení vyjádřil naději, že tento případ neodradí lidi, kteří přečkali zneužití. „V případě sexuálního zneužití v dětství je obtížené uspokojit soud v tom, že se čin stal bez jakýchkoli pochybností,“ sdělil muž, jemuž je nyní kolem třiceti let.

Uvedl rovněž, že chápe vysoko nastavenou normu pro řešení takových trestních kauz, ale dodal, že „cenou za to, že se systém přiklání k obviněným, bude to, že mnoho případů sexuálního zneužití dětí zůstane nepotrestáno“.

Pell strávil ve vězení 400 dní a po odchodu z věznice prohlásil, že proti tomu, kdo ho obvinil, necítí zášť.

Svědek J. byl jediný, kdo v procesu proti Pellovi v roce 2018 svědčil, druhý z chlapů, jehož se věc týkala, už není naživu.

Svědek J. se dnes také obrátil na všechny, kdo zažili sexuální zneužití, aby to ohlásili policii, pokud je to možné. „Ujišťuji ty, kdo přežijí sexuální napadení jako děti, že většina lidí rozpozná pravdu, jakmile o tom uslyší.“ On sám podle svých slov pociťoval podporu prokuratury i policie.

„Nevypovídá to (osvobozovací rozsudek) nic o mně. Dělám vše pro to, abych byl milující otec, partner, syn, bratr a přítel. Snažím se najít radost ve svém životě,“ uvádí se v prohlášení svědka.

Pell byl odsouzen loni a odvolací soud pak rozsudek uznal. Kardinál se ale ještě obrátil na nejvyšší soud s argumentem, že se rozsudek příliš opírá o výpověď Svědka J. Obhájci jeho výpověď nezpochybnili, ale tvrdili, že v potaz nebyla vzata jiná svědectví. Sedmičlenný soud pak v úterý osvobodil kardinála Pella jednomyslně s tím, že předložené důkazy vinu dostatečně věrohodně neprokázaly.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)