Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Dnes je Bílá sobota, online přenosy bohoslužeb nabízí televize, rádia, farnosti i sbory

Domácí zpravodajství / vlu / / 11. dubna 2020 13:03
Dnes je Bílá sobota, online přenosy bohoslužeb nabízí televize, rádia, farnosti i sbory

Výřez z obrazu italského malíře rané renesance Andrey Mantegny: Oplakávání Krista
Autor: Wikipedia.org

Křesťané si dnes, na Bílou sobotu, připomínají den, kdy byl Ježíš Kristus uložen do hrobu. Nočními obřady pak Bílá sobota přechází v nedělní oslavy zmrtvýchvstání. 

Mnohé farnosti kvůli zákazu shromažďování také připravily na Velikonoce online přenosy bohoslužeb. Televizní přenosy nabídne také Česká televize i TV Noe. Na programu ČT2 bude od 20:30 vysílaná velikonoční vigilie z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově, tu bude přenášet i radio Proglas. 

Velikonoční vigilii s papežem Františkem z baziliky sv. Petra bude přenášet TV Noe od 21:00.

V pražském kostele Českobratrské církve evangelické u Martina ve zdi bude sloužit velikonoční vigilii M. C. Putna od 18.00. Live stream bude k dispozici na youtube kanálu Pastoral Brothers.

Seznam video a audio přenosů bohoslužeb nabízí na svém webu také Církev bratrská, nebo Československá církev husitská. Přenosy nabízí na svém facebooku i Starokolická církev a mnohé další.

Ekumenická rada církví společně s Českou biskupskou konferencí vyzvala věřící k rozsvícení světla za oknem o velikonoční noci. Případně mohou vystavit obrázek Krista. Věřící si tak mohou připomenout Ježíšovo zmrtvýchvstání jako rozzáření světla, které už nehasne a naděje, která nikdy neumírá.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)