Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Trump nařídil otevření náboženských míst po celých USA

Ze světa / vlu / ČTK / 23. května 2020 15:06
Trump nařídil otevření náboženských míst po celých USA

Donald Trump
Autor: Flickr.com / Gage Skidmore / Creative Commons

Washington - Americký prezident Donald Trump včera navzdory pandemii covidu-19 prohlásil náboženská místa za nezbytnou službu a nařídil jejich otevření po celých Spojených státech už o tomto víkendu. Učinil tak na krátké tiskové konferenci v Bílém domě.

„Ode dneška prohlašuji náboženská místa – jako kostely, synagogy a mešity – za nezbytná místa, která poskytují nepostradatelné služby,“ řekl prezident. Zároveň řekl, že pokud se guvernéři jednotlivých států nebudou jeho příkazem řídit, tak jejich rozhodnutí zvrátí. Agentura AP však poznamenává, že není jasné, jak to chce učinit a zda k tomu má patřičnou pravomoc. „V Americe potřebujeme více modliteb, ne méně,“ dodal prezident.

USA evidují už téměř 1,59 milionu pozitivních nálezů SARS-CoV-2 a přibližně 95.000 zemřelých v souvislosti s covidem-19, což je zdaleka nejvíce ze všech zemí na světě. Všechny americké státy už v různé míře začaly uvolňovat ochranná opatření, někteří guvernéři v těžce zasažených oblastech však v tomto směru postupují pomalu kvůli obavám z možné další vlny nákazy.

Trump přes varování některých expertů dlouhodobě prosazuje co nejrychlejší otevření americké ekonomiky, která restrikcemi silně utrpěla. Podle mnoha pozorovatelů tak činí zejména proto, aby si zajistil dostatečnou podporu veřejnosti před listopadovými volbami, v nichž usiluje o znovuzvolení.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)