Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež v dobročinné aukci prodá i kolo, které mu daroval Sagan

Ze světa / vlu / ČTK / 2. června 2020 22:05
Papež v dobročinné aukci prodá i kolo, které mu daroval Sagan

Papež František
Autor: Flickr.com / Mazur/catholicnews.org.uk

Vatikán - Papež František podpoří dobročinnou aukci ve prospěch severoitalských nemocnic a daruje k prodeji některé své osobní věci včetně závodního kola, které dostal před dvěma lety od slovenského mistra světa v silniční cyklistice Petera Sagana. Napsal o tom dnes server Vatican News. Kolo v oficiálních barvách Vatikánu, tedy bílé a žluté, se bude dražit na portálu charitystars.com od 8. června.

Aukce se koná namísto zrušeného charitativního běžeckého závodu We Run Together a předměty se budou dražit pravidelně každý týden až do začátku srpna. „Začínáme s předmětem od papeže, který se nám rozhodl poněkud překvapivě darovat. Dal nám závodní kolo v barvách Vatikánu a Argentiny, které dostal od slovenského mistra světa Petera Sagana. Přenechal nám i další věci, protože se chce na aukci podílet. Každý týden se proto v dražbě objeví jedna pozoruhodná věc z osobního vlastnictví papeže,“ řekl stanici Radio Vaticana kardinál Gianfranco Ravasi.

Do dražby pro nemocnice v severoitalské Brescii a Bergamu, které koronavirová pandemie zasáhla zvláště tvrdě, přispějí i sportovci, kteří se původně chtěli zúčastnit běhu. Zájemci si tak budou moci koupit například závodní trikoty, lyžařské boty nebo třeba možnost povečeřet s bývalým reprezentantem v rychlostní kanoistice a olympijským vítězem Antoniem Rossim.

Třicetiletý Sagan, nejlépe placený cyklista světa, který závodí za tým Bora-Hansgrohe, se s papežem osobně setkal v lednu 2018. Při audienci na Svatopetrském náměstí mu tehdy předal kolo a podepsaný dres.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)