Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval, aby lidé ještě nevěřili ve vítězství nad epidemií. Špatná situace je stále v Americe

Domácí zpravodajství / kir / ČTK, red. / 7. června 2020 16:51
Papež vyzval, aby lidé ještě nevěřili ve vítězství nad epidemií. Špatná situace je stále v Americe

Papež František
Autor: Catholic News Agency / Catholic News Agency

Vatikán - Papež František dnes vyzval, aby lidé předčasně nevěřili, že se podařilo zvítězit nad koronavirem. Po tradiční polední modlitbě Anděl Páně nabádal věřící na Svatopetrském náměstí, aby nadále byli opatrní a dodržovali pravidla zavedená proti šíření nemoci covid-19, kterou koronavirus způsobuje.

Papeže těší, že Itálie má akutní fázi epidemie za sebou, nicméně připomněl, že v jiných zemích si nemoc ještě vybírá mnoho obětí. Slyšel, že v pátek v jedné zemi kvůli covidu-19 každou minutu zemřel jeden člověk. "To je strašné," řekl, aniž upřesnil, o jakou zemi jde. 

 V Itálii je nemocných v přepočtu na 1 milion obyvatel již jen zhruba 2x více než v České republice. Nejvíce nemocných je stále v Lombardii, v řadě regionů země, zejména na jihu, je pak situace podstatně lepší. Pro turisty se Itálie otevřela již 3. června bez nutnosti povinného testování.

Svatopetrské náměstí a bazilika svatého Petra se pro návštěvníky znovu otevřely 24. května. Kvůli šíření koronaviru byly zavřené od března.

Novým typem koronaviru se podle statistik americké univerzity Johnse Hopkinse na celém světě nakazilo už více než 6,9 milionu lidí, nejméně 400.135 jich zemřelo. Nejvíce zasažená je nyní Latinská Amerika. Rekordní počty mrtvých za jeden den v posledních dnech hlásila například Brazílie. V Brazílii nemocní s koronavirem každý den stále výrazně přibývají (v průměru 5 % nových případů denně).  Téměř 280 000 lidí se ale již uzdravilo. Nemocných v přepočtu na 1 milion obyvatel je v Brazílii cca 1650 a číslo stále roste. Ve Spojených státech amerických je pak nemocných na mil. obyvatel ještě 2x více, cca 3100.  Na konci května ale bylo evidováno téměř 3500 nemocných /mil obyvatel, země tak za poslední týden zaznamenala mírný pokles aktuálně nemocných lidí. Je jich ale stále více jak milion.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)