Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novým ředitelem Arcibiskupského gymnázia v Praze se stal Ondřej Mrzílek

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 30. června 2020 18:11
Novým ředitelem Arcibiskupského gymnázia v Praze se stal Ondřej Mrzílek

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com

Praha - Od čtvrtka 25. června má pražské arcibiskupské gymnázium nového ředitele. Na základě výběrového řízení jím byl zvolen dlouholetý zástupce ředitele školy Ondřej Mrzílek. 

„Do výběrového řízení se přihlásili tři kandidát. Jeden z nich však nesplňoval požadované podmínky, a tak jsme volili ze dvou uchazečů. Oba jsou vysoce kvalifikovaní. Výběrová komise se po úvaze jednomyslně vyslovila pro pana Mrzílka,“ okomentoval volbu generální vikář pražského arcibiskupství Jan Balík.

Ondřej Mrzílek (1973) působí na pražském arcibiskupském gymnáziu od roku 2000. V roce 2007 se zde stal zástupcem ředitele, jímž byl až do letošního jara, kdy ve vedení školy prozatímně vystřídal dlouholetého ředitele Richarda Maška. Toho arcibiskupství odvolalo z funkce ředitele po sedmnácti letech. Podle Balíka bývalý ředitel špatně hospodařil a vedení k němu ztratilo důvěru. „Doufáme, že z výběrového řízení vzejde ředitel, který přinese novou vizi do budoucna a rozvine intenzivnější spolupráci se zřizovatelem,“ napsal generální vikář 4. května v dopise rodičům, pedagogům a žákům školy. 

Mašek svoje pochybení odmítl. „Když se teď pan Balík při hledání důvodů mého odvolání dostal znovu až k hospodaření a k tomu, jak jsem údajně ohrozil nájemní smlouvu, už moc nevím, co na to říct. Myslím, že se v problematice neorientuje. Řídí se tím, jak nedávno někde padlo, že důvody by se jistě našly. A tak hledá,“ okomentoval v červnu důvody odvolání Mašek pro Deník N.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)