Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Holub uvolnil z funkce faráře v Lokti, vyšetřuje ho i policie

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 2. července 2020 15:19
Biskup Holub uvolnil z funkce faráře v Lokti, vyšetřuje ho i policie

Jiří Majkov
Autor: bip.cz

Loket (Sokolovsko) - Plzeňský biskup Tomáš Holub uvolnil od 1. července ze všech funkcí loketského faráře Jiřího Majkova. Knězovo působení prověří církevní vyšetřování i policie. Biskupství o tom informovalo bez detailů na svých webových stránkách. Krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová ČTK potvrdila, že policie dostala od biskupství trestní oznámení, neřekla ale, čeho se týká.

Majkov byl odvolán z funkce faráře Římskokatolické farnosti Loket, z funkce generálního vikáře pro vikariáty Karlovarského kraje a z funkce soudce Diecézního církevního soudu. "K tomuto opatření došlo z důvodu podezření z pochybení v chování spojeném s výkonem kněžské služby," uvedlo biskupství s tím, že rozhodnutí je nyní preventivní.

"Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje přijalo od Biskupství plzeňského oznámení, které v současné době prošetřujeme," uvedla. Čeho se vyšetřování týká, ale vzhledem počáteční fázi prověřování neuvedla.

Biskup Tomáš Holub rozhodl, aby se do ukončení vyšetřování Majkov zdržel veřejného kněžského působení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)