Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pamětní listinu Mariánského sloupu podepsali Duka, Zeman, Ovčáček, Bobošíková, Babiš i Schillerová

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 13. srpna 2020 12:48
Pamětní listinu Mariánského sloupu podepsali Duka, Zeman, Ovčáček, Bobošíková, Babiš i Schillerová

Jana Bobošíková při podpisu pamětního listu v arcibiskupském paláci
Autor: Facebook

Praha - V sobotu 15. srpna se na Staroměstském náměstí v Praze uskuteční požehnání Mariánského sloupu. V rámci této události bude ve speciálním pouzdru do architektury sloupu vložena také pamětní listina, tu ve středu podepsali v arcibiskupském paláci na Hradčanech například kardinál Dominik Duka, prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš, ministryně financí Alena Schillerová. Na Facebooku a Twitteru se svými podpisy pod listinu pochlubili také bývalá komunistická kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková, její spolupracovnice ekonomka a členka rady České televize Hana Lipovská, nebo Jiří Ovčáček.

 „Jsem vděčná místopředsedovi Společnosti pro obnovu Mariánského sloupu ing. Karlu Kloudovi a kardinálu Dominiku Dukovi za to, že jsem dnes mohla na Arcibiskupství pražském připojit k pamětní listině svůj podpis,“ okomentovala událost Bobošíková s poznámkou, že má radost z návratu sloupu na náměstí.

Pamětní listina ve svém textu shrnuje historii Mariánského sloupu a postavení jeho volné kopie v letošním roce, zároveň zmiňuje, že žijeme v době krize víry a ztráty tradičních hodnot: „Jakkoliv lidé požívají výhod svobodné společnosti a nejlepší životní úrovně v celé historii, bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, majetku, rodu nebo jiného postavení, zdá se však, že žijí v době krize víry a krize duchovní, kterou provází postupná ztráta tradičních hodnot v rychle se měnícím světě a společnosti. Nyní, v roce 2020 po Kristu, kdy zasáhla celý svět pandemie virové choroby, známé jako covid-19, jsou Pražané opět vystaveni zkoušce duchovních a lidských hodnot.“ Píše se například v textu.

Pamětní list bude vložený do nerezového pouzdra a hermeticky utěsněn s garancí výdrže materiálu a písma minimálně na dobu 150–200 let.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)