Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Slavnost završí budování moderního kostela v Brně-Lesné

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 12. září 2020 1:00
Slavnost završí budování moderního kostela v Brně-Lesné

Kostel blahoslavené Marie Restituty podle návrhu architekta M.Štěpána
Autor: www.archiweb.cz / Petr Šmídek

Brno-Lesná - Věřící z Brna-Lesné se v sobotu v 11:00 hodin potkají při slavnostním žehnání nového kostela zasvěceného blahoslavené Marii Restitutě. Moderně pojatá stavba se samostatně stojící věží je uprostřed panelového sídliště. Požehná jí pomocný biskup brněnský Pavel Konzbul. Při liturgii se uskuteční sbírka na vybavení kostela.

Farnost doporučuje účastníkům slavnostní události, původně plánované už na 1. května, aby přijeli hromadnou dopravou. Parkovací místa na sídlišti budou nejspíš plná. Ve vnitřních prostorách jsou povinné roušky.

Náklady na stavební práce přesáhly 100 milionů korun, farnost řadu let sbírala prostředky mezi věřícími a drobnými dárci. Další náklady jsou spojené s akustikou, zvonkohrou a vybavením interiéru.

Netradiční kostel podle návrhu architekta Marka Jana Štěpána se stavěl od srpna 2017. Kruhový objekt s dominantní, 31 metrů vysokou věží se zvonkohrou vyrostl kompletně jako monolitická železobetonová konstrukce. K zajímavým prvkům patří duhová skla pod klenbou.

Blahoslavená Marie Restituta je rodačka z nedalekých Husovic. Žila ve Vídni jako řeholnice a zdravotní sestra. Nacisté ji popravili v roce 1943.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)