Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Německo kvůli koronaviru zvýší pomoc přeživším holokaustu

Ze světa / kir / ČTK / 18. října 2020 22:40
Německo kvůli koronaviru zvýší pomoc přeživším holokaustu

Ilustrační foto: Památník holokaustu v Berlíně
Autor: Unsplash.com / Alessio Maffeis

Berlín - Německo kvůli koronaviru zvýší pomoc pro přeživší holokaustu. Na 240.000 stále žijících židovských obětí nacistického režimu by tak během dvou let mohlo dostat každá 2400 eur (téměř 65.500 Kč). Německé ministerstvo financí se na tom dohodlo s židovskými organizacemi, informovala agentura AFP.

Kabinet za tímto účelem zřídí zvláštní fond, do něhož vloží více než půl miliardy eur. Záměr musí ještě schválit dolní komora německého parlamentu.

"V době pandemie covidu-19 Německo obzvlášť pociťuje svoji historickou odpovědnost vůči těm, kteří byli pronásledováni nacistickým režimem,“ uvedla mluvčí ministerstva a dodala, že celá spolková vláda si je vědoma, že nacistické bezpráví nemohou peníze vynahradit.

Většině lidí, kteří přežili věznění v nacistických koncentračních a vyhlazovacích táborech, je nyní přes 80 let. Koronavirus pro ně představuje nebezpečí nejen kvůli jejich vysokému věku, ale i proto, že pobyt v táborech jim nenávratně poškodil zdraví, sdělilo ministerstvo. Berlín už dříve zvýšil prostředky na pomoc poskytovanou obětem holokaustu v jejich domovech.

Související zpráva: Před 80 lety začala nejtragičtější historie varšavského ghetta

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)