Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sekretářem Ekumenické rady církví bude dál teolog Petr Jan Vinš

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 24. listopadu 2020 20:47
Sekretářem Ekumenické rady církví bude dál teolog Petr Jan Vinš

Generální sekretář Ekumenické rady církví Petr Jan Vinš
Autor: Archiv Petra Vinše

Praha - Generálním sekretářem Ekumenické rady církví bude čtyři roky znovu Petr Jan Vinš. Zvolilo ho dnes Valné shromáždění Ekumenické rady církví. V tiskové zprávě to uvedl Aleš Čejka, který je asistentem generálního sekretáře. Rada se zabývá hlavně koordinací spolupráce mezi církvemi a spolupráce církví a státu. Sdružuje 12 členských církví, jednu církev přidruženou a tři církve a Federaci židovských obcí jako pozorovatele.

Petr Jan Vinš je teolog, religionista a duchovní starokatolické církve. Vystudoval teologii a religionistiku na Husitské teologické fakultě UK a postgraduálně biblistiku a předovýchodní archeologii v Bernu a Tel Avivu. V současnosti vyučuje na Ústavu pro Blízký východ a Afriku Filozofické UK a na katedře církevních dějin HTF UK. Kromě akademické činnosti působí jako duchovní a překladatel se zaměřením na židovskou literaturu a jazyk jidiš.

Ekumenická rada církví v České republice je sdružení křesťanských církví a náboženských společností. Sdružuje především nekatolické církve, ale spolupracuje i s římskokatolickou církví a Federací židovských obcí. Jejím současným předsedou je od roku 2017 protestantský teolog a synodní senior Českobratrské církve evangelické Daniel Ženatý.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)