Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Při útoku teroristy ve Vídni se věřící zabarikádovali v kostele

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 27. listopadu 2020 22:59
Při útoku teroristy ve Vídni se věřící zabarikádovali v kostele

Interiér kostela svatého Ruprechta ve Vídni
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Vídeň - Při útoku teroristy v centru Vídně, při kterém začátkem listopadu zemřeli čtyři lidé, se dvěma desítkám mladých věřících podařilo hrozícímu nebezpečí uniknout tak, že se zabarikádovali v kostele. Podle agentury APA vyšetřovatelé vycházejí z toho, že atentátník vyhledával své oběti právě ve svatostáncích a možná mířil i do kostela svatého Ruprechta, poblíž něhož jej nakonec policie zastřelila.

Dvacetiletý rodilý Vídeňan s kořeny v albánské menšině v Severní Makedonii zaútočil na počátku listopadu puškou, pistolí a mačetou v centru rakouské metropole nedaleko synagogy. Policie jej nakonec zastřelila na náměstí, kde stojí kostel svatého Ruprechta, nejstarší křesťanský chrám ve Vídni.

Uvnitř kostela bylo v době útoku 17 mladých věřících, kteří se sešli k večerním modlitbám, potvrdil dnes mluvčí vídeňské diecéze Michael Prüller. Podle něj mladí lidé poté, co uslyšeli výstřely, okamžitě zavřeli vchod do kostela a zhasli. „Reagovali duchapřítomně a ukryli se,“ řekl. Po útoku, který se odehrál kolem 20:00, pak zůstali v zavřeném kostele až do druhé hodiny ráno, kdy policie prohlásila situaci za bezpečnou.

Rakousko ve čtvrtek oznámilo, že zpřísní ostrahu kostelů a synagog. Důvodem je podle ministerstva vnitra fakt, že atentátník možná cíleně vyhledával další oběti ve svatostáncích. Podrobnosti úřady nesdělily.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)