Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Začíná aukce unikátních Igráčků-Tří králů pro Tříkrálovou sbírku

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 12. ledna 2021 12:40
Začíná aukce unikátních Igráčků-Tří králů pro Tříkrálovou sbírku

plastové figurky Igráčků - Tří králů
Autor: www.aukro.cz

Nové Veselí (Žďársko) - Výrobce her a hraček Efko v Novém Veselí na Žďársku dal do aukce unikátní plastové figurky Igráčků - Tří králů. Celý výtěžek z jejich prodeje půjde na účet Tříkrálové sbírky pořádané Charitou ČR na pomoc lidem v nouzi. Igráčci s podobou biblických mudrců Kašpara, Melichara a Baltazara existují v jediném exempláři, vyvolávací cena celé kolekce je jedna koruna. Aukce začala v pondělí 11. ledna a potrvá deset dní, sdělil ČTK majitel firmy Miroslav Kotík.

Kvůli epidemii letos nemohou jít do ulic koledníci v kostýmech, lidé mohou do Tříkrálové sbírky přispět on-line. "Rozhodli jsme se tedy podpořit tuto sbírku prostřednictvím našeho Igráčka," uvedl Kotík. Dodal, že výherce získá originální sbírkový předmět a zároveň udělá radost potřebným. Partnerem akce je portál Aukro. Aukce začne na https://aukro.cz/uzivatel/EFKO-karton/nabidky dnes v 19:30 a potrvá do 21. ledna.

O aktivitě výrobce Igráčků na podporu Tříkrálové sbírky charita ví. "Hledáme další způsoby, jak tu sbírku nějakým způsobem podpořit, a vítáme každou iniciativu, kdo se k tomu nějakým způsobem přidá," řekl ČTK mluvčí Charity ČR Jan Oulík.

Osmicentimetrové figurky Igráčka jsou na trhu od roku 1976, původním výrobcem těchto hraček byla Igra Praha. Efko je v modernější podobě vyrábí od roku 2010.

Firma Efko-karton zaměstnává přes 50 lidí. Kromě hraček a společenských her vyrábí kartonážní obaly, kvůli epidemii vloni rozšířila výrobu o plastové štíty a ústenky. Publicitu jí přinesl nápad na sérii Igráčků s rouškou, část výtěžku z jejich prodeje dává na nákup ochranných prostředků pro záchranáře, zdravotníky či charity.

Na začátku loňského prosince Kotík ČTK řekl, že se těchto Igráčků prodalo přes 85.000. Uvedl, že v té době už firma Efko rozdala pomoc za víc než 1,4 milionu Kč, o 150.000 víc, než vybrala prodejem Igráčků. Vyrábět další figurky s rouškami neplánuje, limitovanou edici doprodává. Podrobnosti jsou na webu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)