Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskupství se společností Karlín Group prodalo již polovinu bytů v domě za půl miliardy korun

Kraje: Praha / kir / Karlin Group - reklamní sdělení / 19. ledna 2021 10:18
Biskupství se společností Karlín Group prodalo již polovinu bytů v domě za půl miliardy korun

Vizualizace objektu Dva Domy v pražském Karlíně
Autor: ziprealty.cz

Praha - Společná investice Biskupství královéhradeckého a developerské společnosti Karlín Group do stavebních nákladů multifunkčního objektu Dva Domy v pražském Karlíně činí 530 milionů korun. Celkem je podle developerské společnosti již prodáno více než 50 procent ze 112 nabízených bytů. Všechny přitom mají konečného majitele. To je podmínkou církevního investora, který své peníze vkládá podle developera do projektů dle přísných etických standardů. Církev své prostředky investuje, aby po úplném oddělení od státu mohla financovat svoji činnost. Lidé se do bytů budou stěhovat po dokončení stavby v létě 2022. Finančním partnerem projektu je Raiffeisenbank a.s.

Moderní projekt nazvaný "Dva Domy" vyplní současnou proluku v Křižíkově ulici a svým architektonickým pojetím vytvoří městotvorný prvek navazující na stávající budovy. Zahrnuje téměř 10.000 metrů čtverečních rezidenčních a prodejních prostor. Architektonický návrh pochází z dílny uznávaného slovinského studia Bevk Perović Arhitekti. "Je to již druhý projekt, který děláme na základě jejich návrhu. Prvním je nyní dokončovaná první etapa projektu Zahálka v Modřanech. V obou případech jde o velmi výraznou architekturu, která vybočuje z běžných standardů a je vždy přizpůsobena konkrétní lokalitě. Dlouholeté zkušenosti ateliéru s rezidenčními projekty jsou navíc zárukou kvalitních dispozic, které naši klienti oceňují. Nakonec nejde jen o to, aby dům vypadal hezky z ulice. Důležité v první řadě je, aby se v něm dobře žilo jeho obyvatelům," říká Jan Ludvík z Karlín Group. Generálním dodavatelem stavby je společnost Průmstav.

V objektu budou kromě 112 bytů prostory pro provozovny služeb a obchody umístěné ve spodním patře orientovaném do ulice Křižíkova. Parkování a další zázemí objektu bude umístěno v podzemních garážích. Významnými benefity projektu budou přímé sousedství s nově vznikajícím parkem a vlastní zahrada pro rezidenty v atriu domu. Charakteristickým znakem projektu jsou dvě různá provedení fasád.

Rok od zahájení prodejů je aktuálně v projektu prodáno více než 50 procent bytů. Předpokládaný zájem je o byty 1+kk a 2+kk, ale také o rodinné 3+kk či dvoupatrové duplexy. Jejich představení a individuální přístup při prodeji poskytuje exkluzivně prodejní tým Karlín Group. Prodej nebytových komerčních prostor o rozloze zhruba 1530 m2 zprostředkuje realitní kancelář Svoboda Williams.

Multifunkční objekt v Karlíně navazuje na předchozí projekty společnosti Karlín Group. Ta se podle vlastního hodnocení vždy snažila o rozvíjení živého a pestrého charakteru karlínské čtvrti, a to jak z hlediska architektonického, tak z hlediska prolínání různých funkcí. S podobným přístupem developer připravuje i své další projekty v Karlíně, Holešovicích či na Smíchově.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)