Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ministr Petříček jmenoval farářku Kopeckou, režiséra Stracha a reportéra Rubeše vyslanci dobré vůle

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 4. února 2021 10:33
Ministr Petříček jmenoval farářku Kopeckou, režiséra Stracha a reportéra Rubeše vyslanci dobré vůle

Ilustrační foto: česká pozorovatelka - farářka M.V. Kopecká na synodě biskupu o mladých lidech v Římě
Autor: www.cirkev.cz / archiv M. V. Kopecké

Praha - Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD)  jmenoval v úterý tři vyslance dobré vůle, kteří mají bez nároku na honorář šířit dobré jméno České republiky v zahraničí. Stali se jimi farářka Církve československé husitské a psychoterapeutka Martina Viktorie Kopecká, reportér a dokumentarista Janek Rubeš a filmový režisér Jiří Strach. Ministerstvo o tom informovalo v tiskové zprávě.

"Tento čestný titul uděluji osobnostem, které se dokázaly prosadit v nejrůznějších oborech a které mají zájem spolupracovat s ministerstvem zahraničí při šíření dobrého jména Česka ve světě. Chceme společně v zahraničí ukázat, kdo jsou Češi, v čem jsme úspěšní, a co můžeme světu nabídnout," uvedl Petříček.

Kopecká podle úřadu přispívá k boření mýtů v církevních otázkách. Od roku 2013 je členkou ústředního výkonného výboru Světové rady církví a od roku 2014 předsedkyní jednoho z jejích poradních orgánů ECHOS, která se věnuje otázkám mládeže a aktivnímu zapojení mladých v ekumenickém hnutí.

Rubeš se proslavil videi a reportážemi, ve kterých odhaluje podvodníky či turistické pasti v Praze i dalších městech. Strach natočil filmy jako Vůně vanilky, Povodeň, Osmy, Anděl páně nebo seriály Ďáblova lest či Labyrint.

Titul Vyslance dobré vůle Petříček poprvé udělil předloni. Mandát je omezen na rok s možností jej opakovaně prodloužit. Kopecká, Rubeš a Strach se připojili k dosavadním vyslancům Lucii Mádlové, Martině Ptáčkové, Yemimu A.D. a Rudymu Linkovi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)