Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duhová madona katolíky neuráží, rozhodl soud

Ze světa / kir / Seznam.cz / 3. března 2021 0:46
Duhová madona katolíky neuráží, rozhodl soud

Upravená ikona Panny Marie Čenstochovské, která se objevila na plakátech v Polsku.
Autor: queer.pl

Płock (Polsko) - Okresní soud v polském Płocku v úterý dopoledne osvobodil trojici aktivistek viněnou z urážky náboženského cítění. Ženy předloni na jaře vylepily kolem kostela samolepky s upraveným portrétem Panny Marie. O osvobozujícím rozsudku napsal dnes server Seznam.cz.

Nepravomocný rozsudek zazněl bezmála dva měsíce po začátku procesu za velkého zájmu médií. Prokurátorka žádala pro trojici aktivistek trest odnětí svobody na půl roku. Strany se mohou proti rozsudku odvolat.

Podle obžaloby z loňského července se měly Elżbieta Podleśna, Anna Prusová a Joanna Gzyrová-Iskandarová dopustit urážky náboženského cítění, za kterou podle článku 196 polského trestního zákoníku hrozí pokuta nebo až dva roky vězení. Podle soudu ale obžaloba neprokázala, že by bylo záměrem žen urazit náboženské cítění a že by záměrně urazily předmět náboženského uctívání. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)