Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Předseda papežské rady pro jednotu křesťanů navštívil konstantinopolský patriarchát

Ze světa / kir / vaticannews / 1. prosince 2021 10:57
Předseda papežské rady pro jednotu křesťanů navštívil konstantinopolský patriarchát

Kardinál Kurt Koch, předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů
Autor: Wikipedia.org / Rabanus Flavus / Creative Commons

Vatikán - Předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů, kard. Kurt Koch, vedl vatikánskou delegaci, která se včera v Istanbulu zúčastnila liturgie ze svátku sv. Ondřeje, patrona konstantinopolského ekumenického patriarchátu. V jejím závěru patriarcha Bartoloměj přečetl poselství papeže Františka, které mu kardinál Koch předal, píše server Vatikannews.va.

Papež ve svém poselství ujišťuje o bratrském přátelství a duchovní blízkosti, ale též zmiňuje „dávné a hluboké pouto víry a lásky mezi římskou a konstantinopolskou církví“.  Vzápětí však přechází k aktuální problematice současného světa, o níž mohl s patriarchou Bartolomějem diskutovat během jeho nedávné návštěvy v Římě. Tehdy oba církevní představitelé potvrdili svůj společný závazek při řešení otázek zásadního významu, „včetně péče o stvoření, vzdělávání budoucích generací, dialogu mezi různými náboženskými tradicemi a úsilí o mír“.

 „Naše společná odpovědnost tváří v tvář současným výzvám vyplývá ze společné víry ve všemohoucího Boha Otce, jeho Syna a v Ducha svatého, Pána a dárce života, který harmonizuje rozdíly, aniž by je rušil“, zdůrazňuje František. Přestože papež uznává, že v rámci probíhajícího teologického dialogu přetrvávají různé teologické a ekleziologické otázky, vyjadřuje zároveň naději, že katolíci a pravoslavní budou stále více spolupracovat v těch oblastech, ve kterých je to nejen možné, ale dokonce nezbytné, uzavírá redaktor české sekce zpravodajského serveru Vatikánu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)