Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval ke zlepšení k přístupu ke zdravotní péči

Ze světa / zae / Vlastní zpráva / 7. dubna 2022 13:15
Papež vyzval ke zlepšení k přístupu ke zdravotní péči

Ilustrační foto
Autor: Zlin.cz

Vatikán - Papež František se 4. dubna obrátil na své krajany, na církev a světové společenství s poselstvím o nutnosti „osobní zdravotní péče“. Zkušenost ze zemí, které od r. 2013 navštívil, ho inspirovala k výzvě, aby křesťané různých profesí, nejen lékaři a zdravotníci, vytvářeli živou síť osobně orientované lékařské péče pro ty, kteří na ni ve své zemi nedosáhnou. „Modleme se tento měsíc za osobní zdravotní péči.“ vyzval papež.

„Pandemie,“ říká František, „nám ukázala obětavost a štědrost osobní zdravotní péče dobrovolníků, pracovníků a pracovnic ve zdravotnictví, kněží, řeholníků a řeholnic. Tato pandemie také upozornila na skutečnost, že ne všichni mají přístup k dobrému systému zdravotní péče. Nejchudší a nejzranitelnější země se nemohou dostat k nezbytné péči, aby čelily všem nemocem, které je postihují. Proto bych rád požádal vlády všech zemí světa, aby nezapomínaly, že dobrá zdravotní služba, dostupná pro všechny, je prioritou. Chtěl bych proto také připomenout, že zdravotní péče není pouze nějaká organizace, ale zahrnuje muže a ženy, kteří zasvěcují svůj život, aby převzali zdravotní péči o druhé, a kteří během této pandemie dali svůj život ku pomoci a uzdravení všech nemocných. Modleme se proto za nasazení zdravotnického personálu, jenž pomáhá všem nemocným, seniorům a především těm nejchudším zemím.“

Papež tak jde ve stopách tradičního přesvědčení církve, že právě v nemocném a chudém člověku se zjevuje sám Kristus. Ačkoliv je v České republice zdravotní péče dostupná většině občanů, může každý z nás navíc přispět tím, co papež nazývá „osobní zdravotní péčí“.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)