Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Moravská města budou hostit hudební festival s duchovní tematikou

Kraje: Olomoucký / kir / ČTK / 26. května 2022 9:57
Moravská města budou hostit hudební festival  s duchovní tematikou

Katedrála sv. Václava v Olomouci
Autor: Wikipedia.org / xkomczax / Creative Commons

Olomouc, Zlín, Břeclav - Mezinárodní festival současného umění s duchovní tematikou Forfest Czech Republic, který bude na přelomu června a července hostit šest moravských měst, nabídne 22 koncertů. Návštěvníci se mohou těšit i na výstavy, poslechové pořady nebo týdenní kompoziční kurzy pro mladé hudební skladatele s mezinárodní účastí lektorů i studentů. V tiskové zprávě to za pořadatele uvedl hudební skladatel Jan Vrkoč.

Festivalové akce se tradičně uskuteční v Kroměříži a Olomouci, ale také ve Zlíně, Hodoníně, Kojetíně na Přerovsku a Hustopečích na Břeclavsku. Zahajovací koncert je na programu 19. června v katedrále svatého Václava v Olomouci. "Zahraje Irena Chřibková program Varhanní hudba napříč kontinenty," uvedl Vrkoč.

Naopak poslední koncert 33. ročníku přehlídky je na programu 7. července v chrámu svatého Vavřince v Hodoníně. Zahrají varhaník Stanislav Šurin a sopranistka Hilda Gulyásová. "Na koncertech vystoupí umělci ze sedmi zemí," doplnil Vrkoč. Kromě zástupců České republiky a Slovenska dorazí hudebníci i z Německa, Francie, Severní Makedonie, Polska a Japonska.

V Městské galerii v Hustopečích si podle pořadatelů zájemci budou moci prohlédnout výstavu pro Ukrajinu s názvem Archanděl Michael připravenou ve spolupráci se Sdružením Q Brno a s italskými umělci. Výstava pojmenovaná Naléhavost času se uskuteční v Krajské galerii Zlín.

Festival Forfest, který pořádá Umělecká iniciativa Kroměříž, každoročně navštíví stovky příznivců duchovního umění. Přehlídka je nositelem Ceny České hudební rady z roku 2014. Kompletní program festivalu je k dispozici na webových stránkách www. forfest.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)