Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nancy Pelosiová přijala eucharistii na mši sloužené papežem Františkem

Ze světa / vlu / ČTK / 29. června 2022 14:30
Nancy Pelosiová přijala eucharistii na mši sloužené papežem Františkem

Nancy Pelosi
Autor: Flickr.com / Gage Skidmore

Vatikán - Předsedkyně americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová dnes přijala eucharistii na mši sloužené papežem Františkem. Kvůli svému názoru na oprávněnost práva na potrat se nemůže přijímání účastnit ve svém domovském San Francisku. Informovala o tom agentura AP.

Pelosiová je katolička a právě pobývá v Římě. Svátost jí udělil kněz v části baziliky svatého Petra během mše, kterou papež sloužil v době slavnosti svatých Petra a Pavla. Papež sám při takových příležitostech svátost neuděluje. 

Pelosiová se nemůže přijímání zúčastnit v San Francisku, kde působí konzervativní arcibiskup Salvatore Cordileone, ten prohlásil, že jí již nedovolí přijmout svátost ve své arcidiecézi kvůli její podpoře práva na potrat. Podle Cordileoneho musí buď odvolat svou podporu potratů, nebo přestat veřejně hovořit o své katolické víře. Pelosiová se většinou obrací na farnost ve Washingtonu. Tamní arcibiskup jí přijímání umožňuje.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)