Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vychází první díl nové série podcastu Letní punkta, opět zve k návštěvě výjimečných míst

Kultura / vlu / Vlastní zpráva / 2. července 2022 21:57
Vychází první díl nové série podcastu Letní punkta, opět zve k návštěvě výjimečných míst

Ilustrační foto
Autor: Petr Neubert

Praha - Stejně jako minulý rok bude prázdninový čas provázet série podcastů Letní punkta, kterou připravují Klára Jirsová a Norbert Schmidt z platformy Dominikánská 8 a Centra teologie a umění při KTF UK. Hudby a mixu se k jednotlivým dílům připravuje skladatel Jan Trojan. Podcast je volně dostupný na streamovací platformě Spotify.

Druhá série osobně laděných podcastů opět zve k návštěvě výjimečných a snad i spirituálních míst. Těšit se můžete na pestrou plejádu autorů, mezi nimiž nebude chybět spisovatel Miloš Doležal, historička umění Líza Faktorová, teolog Tomáš Petráček, literární historik Martin C. Putna, umělkyně Monika Immrová, redaktor Petr Vizina a mnozí další. 

Projekt začal ve čtvrtek 30. června 2022. Letošní první letní punktum věnuje básník Petr Borkovec rodným Louňovicím pod Blaníkem. Mimo jiné zde říká: „Ta vůně v louňovickém kostele Nanebevzetí! Je cítit všude, po celé vsi, vane až do Zvěstova a do Kondrace. Ta vůně zavírá babě Vítkové prořízlou pusu – a že je to těžká práce. Totiž: kdo vstoupí do květinového louňovického kostela s rýmou, vyjde bez rýmy. Kdo vejde do divoce rozkvetlého svatostánku s lehkou chřipkou, překročí spícího Vatikána a vdechuje a čichá a nasává, je rázem z chřipky vyléčen a může jít na Blaník na výlet.“

„Každý prázdninový týden ve čtvrtek přibude další díl… nebo i dva. A pokud vám minulý rok Letní punkta nějak utekla, nevadí, nezestárla, můžete si je pustit i letos. Najdete mezi nimi příspěvky architekta Josefa Pleskota, básníka Adama Borziče, spisovatelky a výtvarnice Terezy Říčanové, spisovatele Josefa Kroutvora, básnířky Anny Beaty Háblové, malíře Jaromíra Novotného nebo spisovatelky Terezy Horváthové,“ komentují podcast autoři Norbert Schmidt a Klára Jirsová a doplňují:

„Nechte se inspirovat k letním cestám na známá i neznámá místa. Letní punkta jsou věčně aktuální.“ 

  

Reflexi první série z pera Zdeňka A. Emingera přinesl Christnet zde: Letní punkta. Ve slově lidském ke Slovu Božímu

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)