Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tisíce mladých katolíků přijelo do Hradce Králové na Celostátní setkání mládeže

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 10. srpna 2022 19:55
Tisíce mladých katolíků přijelo do Hradce Králové na Celostátní setkání mládeže

Celostátní setkání mládeže v Hradci Králové
Autor: Člověk a víra / Petr Hrabovský

Hradec Králové - V Hradci Králové včera začalo Celostátní setkání mládeže, jedná se o největší setkání římskokatolické mládeže v České republice. Mladí křesťané od 14 do 26 let na něm v půlce srpna prožijí necelý týden ve společenství podobně naladěných lidí. Akce se koná přibližně jednou za 5 let. Hlavním místem konání je okolí Univerzity Hradec Králové. Na programu jsou například přednášky, diskuze, mše a koncerty. Hlavní koncert je plánovaný na pátek na Velkém náměstí. Kromě kultury a zábavy nabízí setkání také diskuze o seberozvoji a o důležitých tématech světového dění.

Ředitel sekce pro mládež České biskupské konference Kamil Strak při tiskové konferenci v budově královéhradeckého biskupství připomněl, že tradici setkání mládeže založil papež Jan Pavel II. „Bylo to velmi moudré rozhodnutí. Cílem setkání je, aby mladí si srovnali to, co potřebují do svého života a zjistili, že být katolíkem není nic špatného,“ řekl. P. Strak.

Celostátní setkání mládeže představuje obdobu největší světové mládežnické akce katolické církve, kterou jsou Světové dny mládeže, které se konají každé 2–3 roky. Někdy může být celostátní setkání přípravou na tuto větší akci, někdy probíhá souběžně s ní, zejména pokud větší akce probíhá mimo Evropu a je tedy pro českou mládež obtížné se jí zúčastnit.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

12. 7. 2022

Hledět nejen dovnitř církve, ale i na svět okolo ní

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)