Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyjádřil před návštěvou Konga soustrast obětem bombového útoku

Ze světa / / ČTK / 18. ledna 2023 21:07
Papež vyjádřil před návštěvou Konga soustrast obětem bombového útoku

Kongo, druhý největší stát Afriky (zhruba jako 4x rozloha území Francie)
Autor: wikipedia.org / Connormah / Wikipedia Commons

Řím/Kinshasa -

Papež František dnes vyjádřil soustrast obětem nedělního bombového útoku na protestantský kostel na východě Konga, k němuž se přihlásil Islámský stát. Františka čeká na konci ledna třídenní návštěva této africké země, která byla původně plánovaná na loňský červenec. Informovala o tom agentura AP.

Útok si ve městě Kasindi vyžádal nejméně 14 obětí a 60 zraněných. Podle prohlášení Islámského státu ozbrojenci umístili výbušniny v kostele a odpálili je, když se v něm lidé modlili.

Kvůli násilí v Severním Kivu zkrátil Vatikán plánovanou cestu papeže o návštěvu této severovýchodní části země, která hraničí se Rwandou. František se v Kinshase od 31. ledna setká s oběťmi konfliktu a s několika obyvateli východu země.

Ve východním Kongu působí více než 120 ozbrojených skupin a milic, které mezi sebou soupeří o moc a půdu. Kvůli konfliktům je v zemi v současnosti téměř šest milionů vnitřně vysídlených lidí a stovky tisíc tamních obyvatel se podle OSN potýkají s extrémním nedostatkem potravin.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)