Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kromě Pavla byl v sobotu prezidentem zvolen i Halík. Hošek a Kotas se stali jeho zástupci

Domácí zpravodajství / kir / / 29. ledna 2023 9:09
Kromě Pavla byl v sobotu prezidentem zvolen i Halík. Hošek a Kotas se stali jeho zástupci

Logo ČKA
Autor: facebookový profil České křesťanské akademie ve Strážnici

Praha - Ve stínu prezidentských voleb se v sobotu 28. ledna v prostorách emauzského kláštera v Praze konala Valná hromada České křesťanské akademie (ČKA), na kterém byli voleni tři členové vedení. Do funkce prezidenta byl znovu zvolen prof. Tomáš Halík, který tuto funkci zastává od roku 1990, napsala Ilona Trnková, ředitelka ČKA.

Prvním viceprezidentem se znovu stal prof. Pavel Hošek, Th.D., kazatel Církve bratrské a vedoucí katedry religionistiky na Evangelické teologické fakultě UK. Druhým viceprezidentem byl zvolen Mgr. Jan Kotas, rektor Arcibiskupského semináře v Praze, člen Královské kolegiální kapituly sv. Petra a Pavla na Vyšehradě a přednášející liturgiky na Katolické teologické fakultě UK Praha.

Kotas tak vystřídal na tomto postu doc. Jaroslava Šebka, PhD., z Historického ústavu Akademie věd. Česká křesťanská akademie vznikla v roce 1990, je ekumenickou institucí, má cca 1200 členů a 65 místních skupin po celé České republice. Zabývá se především přednáškovou, výzkumnou a publikační činností.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)