Ve dnech 5. 5. až 8. 5. 2000 se uskutečnil sjezd mládeže Církve bratrské 2000 v Havlíčkově Brodě v KD Ostrov. Při posledním sjezdu mládeže před dvěma roky přijelo do Kutné Hory asi 1500 lidí.

"Tentokrát se čekalo asi kolem 1000 lidí, ale pronájem kulturního domu celý sjezd prodražily," sdělil ochotně jeden z organizátorů setkání Michal Prachař Magazínu ChristNet.eu.

Program začal v pátek 5. 5. 2000 společným shromážděním a v sobotu 6. 5. 2000 pokračoval třemi bloky seminářů na různá témata. Tomáš Řehák z ACET mluvil o svatosti, odvaze, a čistotě v sexuální oblasti, Tomáš Grulich o tom, zda známe sami sebe, nebo například Petr Kučera o pomluvách.

V neděli 7. 5. 2000 pokračoval program třemi skupinami a po obědě byly na programu sporty a společné shromáždění.

V pondělí 8.5.2000 po závěrečném shromáždění se mladí rozjeli do svých domovů.

Při této příležitosti se Magazín ChristNet.eu zajímal o život mladých Církve bratrské v Havlíčkově Brodě. Dozvěděli jsme se, že když před třemi roky začínali, tak zde byli tři děti. Postupem času dětí začalo přibývat až na součastný počet, který přesahuje číslo 40.

Tito mladí si říkají "doršťáci" a mají k dispozici několik kroužků, mezi nimi i novinářský. Přes celý rok pořádají různé akce jako výlety a v letních měsících pořádají tábory pro děti.

Církev bratrská má v současnosti v České republice přes 60 sborů.

www.cb.cz/sjezd2000
e-mail: petr.grulich@cb.cz