Arcibiskup Graubner dostal v pátek 10. října balíčkem bombu. Magazínu ChristNet.eu to potvrdil pan Peštuka, sekretář Olomouckého arcibiskupství. Bomba byla typu zápalník. Tisková mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejší nebyla k zastižení.

"Pan arcibiskup na to nehodlá do médií nijak reagovat," sdělil nám Peštulka. "Zítra ale dáme zprávu do ČTK." Jako důvod nevyjadřování se uvedl, že na arcibiskupství není v současné době nikdo odpovědný. Sekretář arcibiskupa Graubnera Petr Gattnar je totiž celý týden mimo Olomouc.

Peštuka také prohlásil, že případ v současné době vyšetřuje Policie ČR. V balíčku nebyl dle Peštulky uveden odesilatel.

"Mělo to zřejmě spíše výstražný charakter. Aktivovat se část výbušniny mohla pouze v případě napojení na elektřinu. Ale i kdyby se aktivovala, žádné ohrožení na životě by nikomu nehrozilo. Zápalník by mohl spíše způsobit popáleniny," řekla mluvčí Jitka Dolejší agentuře ČTK. Odpověd byla zveřejněna na Českých Novinách.

Václav Novák, který podal na arcibiskupa Graubnera dvě trestní oznámení, pro Magazín ChristNet.eu jednoznačně odmítl, že za balíčkovou bombou stojí on: "Ani ve snu by mě nenapadlo, abych něco takového udělal já nebo kdokoliv známý. Když jsem se to dozvěděl, byl jsem tím šokován. Takové věci odmítán."

Dle dosud známých informací byla samotná bomba čtyři centimetry dlouhá a mohla vybuchnout. Dle zdroje Magazínu ChristNet.eu, který si nepřál býti jmenován, balíček obsahoval i "velmi výhružný dopis". O jeho obsahu ale dosud není nic známo.