Floridskou letniční Církev archy úmluvy zasáhl v poslední době nebývalý skandál. Zatímco v minulých dvou letech do ní přijížděly tisíce lidí, aby zažily uzdravení svého vztahu k Bohu, nyní se přišlo na to, že její známý a oblíbený pastor Michael Thompson měl milostný poměr se třemi vdanými ženami.

Starším sboru v červenci přiznal, že měl dvě "krátkodobé záležitosti" kdysi dávno a jednu během uplynulých šesti let. Nyní se ale ukázaly závažnější problémy. Thompson pro Charisma News Service potvrdil, "dlouhodobý sexuální hřích". Toho se měl dopouštět se třemi vdanými ženami, se kterými se seznámil, když jim poskytoval křesťanské poradenství.

Během tohoto poradenství se na ženách dopouštěl podle svých vlastních slov "hlubokého klamání, manipulace a výprasku". Nyní se kvůli tomu "opravdu omlouvá, má zlomené srdce a hluboce žádá o odpuštění". Navštěvuje náboženského terapeuta, který se specializuje na sexuální problémy. Zároveň se přidal ke skupinám, které se snaží navzájem se podporovat v boji proti svým slabostem.

Jak Thompson uvedl, nechce se vrátit do veřejného života ani do církevní služby. Jeho prvním cílem je znovuoživení vztahu s jeho manželkou a třemi dětmi, od kterých byl oddělen.

Starší Církve archy úmluvy doporučili věřícím, aby "s ním neměli nic společného". Řídí se tak ustanovením z  páté kapitoly 1. Listu korintským, kde je křesťanům doporučeno, aby "neměli nic společného se smilníky" a aby "vydali takového člověka Satanovi ke zkáze těla".

Ralph Mull, jeden ze starších, prohlásil, že "lhal tak moc, že už neví, co je pravda". Církev se nicméně nabídla, že zaplatí Thompsonovi, jeho ženě, oněm ženám a jejich rodinám křesťanské poradenství.

Thompson se nyní hluboce modlí, aby poznal, jak může napravit to, jak poškodil Tělo Kristovo, zvláště pak svoji církev. Chce ale, aby si nejprve naplno uvědomil dopad svého hříchu.

Charisma News Service