Moderátor "hodačovské" zpravodajské redakce ČT prozradil, co mu P. Tomáš Halík namluvil na záznamík. Halíkův postoj nazval "nejvíc nepříjemným". Tomáš Halík Zelenkovo jednání považuje za neetické a pro Magazín ChristNet.eu řekl: "Než s lumpy tancovat, to se chci radši prát."

Antoním Zelenka je jeden z hlavních moderátorů nového vedení ČT. iDnes o něm napsala: "Vedle Bobošíkové se začal objevovat vzápětí poté, co ji Hodač jmenoval šéfkou zpravodajství. V prvních dnech točil reportáže o situaci v ČT. Byl členem ODS, z níž vystoupil až poté, co letos v červnu na pár týdnů začal pro Českou televizi moderovat pořad V pravé poledne."

2. ledna Zelenka vypověděl o tom, že "protesty a výhrůžky začaly od prvního dne, kdy jsem byl ředitelem Hodačem vyzván ke spolupráci." Ve své výpovědi také prohlásil:

"Pro mne byl nejvíc nepříjemný postoj profesora Halíka, když po návratu domů jsem měl vzkaz asi tohoto obsahu: "Pane Zelenko, velmi rád vzpomínám na naši mediální spolupráci. Vždycky jsem si vás vážil a prosím, aby jste se vzpamatoval. Nemůžete přece sloužit silám zla a lidem, kteří budou muset stejně odejít, a věřte mi, že všichni lidé, kteří si vás doposud vážili vámi budou pohrdat do konce svého života". Takovýto vzkaz mě velmi překvapil a říkám si, kde se vzala taková slova od člověka, který byl pro mne ztělesněním nejvyšší tolerance k názorům druhých."

Tomáš Halík si myslí, že "není etické dávat médiím úryvky ze soukromého  osobního vzkazu". Zelenka jej měl několikrát žádat o radu v osobních věcech a Halík mu v tomto kontextu otevřeně řekl svůj názor na jeho "trapné účinkování v Bobovizi, která zachází s pravdou přesně tak, jako předlistopadová TV".

"Myslím, že poté, když ti, kdo organizovali akce "na obranu parlamentní demokracie" a požadovali přesun diskuse z ulic do parlamentu, nyní rozhodnutí parlamentu buď totálně zkreslují (Bobovize) nebo ignorují a zlehčují (ODS, Hodač, Rada ČT), protože se jim nehodí, tak je už snad  každému normálně uvažujícímu člověku jasné, kde je v této kauze pravda a právo," uvedl Halík pro Magazín ChristNet.eu.

Halík si myslí, že je i nadále tolerantní k názorům každého. "Ale tady nejde o právo na názor, nýbrž o mravní postoje," tvrdí Halík. "A nastávají v životě situace, kdy je dobré pamatovat na slova Voskovce  a Wericha: Než s lumpy tancovat, to se chci radši prát."

Incidentu se již chopil vlivný ekonomický týdeník EURO, který k tomuto incidentu ve svém fejetonistickém sloupku poznamenal: "Kde jsou ty doby, kdy se služebníci sil dali legálně pálit jako spadané listí."