Na konci ledna byly zveřejněny nominace 32. ročníku křesťanských výročních cen Dove Awards. V kategorii Zpěvák roku jsou nominováni Fernando Ortega, Mac Powell (ze skupiny Third Day), Mark Schultz, Michael W. Smith a Steven Curtis Chapman, jehož píseň Dive je současně jedním z kandidátů na titul Skladba roku.

Zpěvačkou roku bude jedna z těchto pěti interpretek: Jaci Velasquez, Nichole Nordeman, Nicole C. Mullen, Rachael Lampa a Yolanda Adams. Pět nominovaných skupiny je následujících: Avalon, P. O. D., Plus One, Point Of Grace, Third Day.

Do nominací v kategorii Objev roku se vešlo například sesterské duo Mary Mary nebo zpěvačka Rachael Lampa. Kompletní seznam nominací najdete na oficiálních stránkách hudebních cen Dove. Vítězové 32. ročníku křesťanských hudebních cen Dove budou vyhlášení 26. dubna 2001.

Hudební ceny CARA (The Contemporary A Cappella Awards), které každoročně uděluje světová organizace pro podporu acapellové hudby CASA, mají také dvě kategorie zaměřené na křesťanskou scénu. Za rok 2000 v kategorii Nejlepší náboženské album zvítězila skupina Glad s nahrávkou A Cappella Worship II, vítězem v kategorii Nejlepší náboženská píseň je kapela AVB se skladbou Broken. Kompletní výsledky cen CARA 2000 najdete na situ CARA.

V posledním lednovém kole Gospelparády slovenského křesťanského rádia Lumen zvítězili Kapucíni s Monikou Baarovou a skladbou Prosím. I na dalších místech skončili domácí (tedy slovenští interpreti): vokální skupiny Close Harmony Friends a projekt Lamačské chvaly v čele se zpěvákem Branislavem Letkem. V žebříčku Gospelparády, do které můžete hlasovat na stránkách Rádia Lumen, se překvapivě objevila už dávno neexistující česká kapela Otcovy děti.

Ještě jedna slovenská hitparáda: V prvním letošním kole televizního žebříčku domácích křesťanských písní Poltón Tip se na prvních třech místech umístili: Mária Podhradská (Na hrane), Rišo Čanaky (Praise) a skupina Jocara (Vlastnoručný podpis).

Na konci roku 2000 vydal nové studiové album veterán americké country Johnny Cash. Nahrávka s názvem American III: Solitary Man obsahuje mimo jiné úpravu známého spirituálu Wayfaring Stranger.

Jaci Velaquez, nominovaná na cenu Dove v pěti kategoriích, vystoupila na koncertě u příležitosti inaugurace nového amerického prezidenta. Hispanoameričanka Velasquez plánuje na letošní rok nahrávání jednak kolekce španělsky zpívaných písní, jednak připravuje vánoční album. Je také nominována na latinskoamerickou hudební cenu Premio lo nuestro a na americkou Grammy.