6. prosince 2000 se v českobudějovickém kulturním domě Metropol konala soutěž o královnu krásy Miss Millenium 2000. Studentka Teologické fakulty JU Magda Mitísková v ní skončila jako vicemiss. Boří tak předsudky o tom, že praktikující katoličky se těchto soutěží nezúčastňují.

Po několika týdnech domluv jsem se s Magdou konečně setkal, abychom udělali rozhovor a při té příležitosti jsem se pokusil sestavit portrét, který by měl čtenářům Magazínu ChristNet.eu Magdu trochu přiblížit.

Magda Mitísková
Foto: Tůma

Velká fotka

"Předpokladem pro to, aby se mohl někdo zúčastnit takovéto soutěže, jsou určité tělesné proporce, umění komunikace, ale hlavně dobré rodinné zázemí," prozrazuje necelých stosedmdesát centimetrů vysoká tmavovláska Magda.

Magda má své rodinné zázemí prý velmi dobré a své rodiče má moc ráda. Nemá sice sourozence, ale má psa, spíše maxipsa (německá doga), který je členem rodiny a jmenuje se Bonýsek. A jak Magda říká, Bonýsek je takovým jejím "bráškou".

Mezi její koníčky patří samozřejmě pes, se kterým chodí každý den na procházky. Oblíbenou má i práce na chalupě, zahradě či četbu knížek.

"Strašně ráda čtu," usmívá se při odpovědi Magda, "ale žádného oblíbeného autora nemám."

Když jí ptám na sport, přiznává, že mu moc neholduje. Údajně není sportovní typ. Nikdy jí sportování ani moc nebavilo. Ale jak se během rozhovoru přece jenom dozvídám, trochu ji láká horolezectví a horská turistika.

Nemá žádný vyhraněný hudební styl. Ráda si ale poslechne Simona a Garfunkela, Stinga, či skupiny ABBA a Beatles. Ale asi nejvíce má ráda taneční hudbu a jestě raději na ní tancuje.

Jejím dětským snem bylo mít koně. "Kdybych měla koně, tak bych byla v sedmém nebi," rozplývá se Magda nad touto představou.

"A co víra?", ptám se. "Jsem katolička," zní místností odpověď. "Víra je pro mne vnitřní záležistí, kterou mám ve svém srdci."

Magda studuje na Teologické fakultě Jihočeské univerzity obor pedagog volného času. Do budoucnosti by se ráda zaměřila na práci s dětmi. Hlavně ji zajímají děti na sídlišti, kde bydlí. Zde vidí velký prostor pro vytváření volnočasových aktivit.

Rozhovor s Magdou Mitískovou vyjde v Magazínu ChristNet.eu v dalších dnech.