Studuje Teologickou fakultu JU v Českých Budějovicích, chce pracovat s dětmi při volnočasových aktivitách a do soutěže o nejkrásnější dívku se přihlásila ze zvědavosti.To jsou jen některé z odpovědí, které prozradila Magda Mitísková při rozhovoru pro Magazín ChristNet.eu.

Tomáš Zdechovský (TZ): Proč sis vybrala studium na teologické fakultě?

Magda Mitísková: Mám vystudované českobudějovické biskupské gymnázium, a tak jsem chtěla pokračovat ve svém dosavadním vzdělání. Také si myslím, že tato fakulta má přiměřené nároky na studenty, což mně osobně vyhovuje. Chci studovat v pohodě a v klidu a to na této škole mohu.

Magda Mitísková
Foto: Dan Malý

Velká fotka

TZ: Studuješ obor pedagog volného času. Proč sis vybrala zrovna tento obor?

Magda Mitísková: Vím ze své vlastní zkušenosti, že třeba na základních školách vůbec neexistují takoví lidé, na které by se mohly děti obrátit, když jim škola skončí okolo půl jedné nebo v jednu a oni žijí na sídlišti. Tam doopravdy mnohdy nemají co dělat. A právě těmto dětem bych se chtěla věnovat.

TZ: Myslíš, že by to mohlo být tvým budoucím povoláním?

Magda Mitísková: Ano, pokud by to bylo možné, tak ano. Právě u dětí na základních školách je to dost potřeba. Na středních školách, tam je ta situace trochu jiná. Tam už jsou ty děti o trochu starší. Jde skoro o dospělé lidi. Mají spoustu svých zájmů, takže by bylo celkem složité jim organizovat jejich volný čas. Ale na základní škole je to, myslím si, ještě reálné.

TZ: Zúčastnila jsi se volby Miss Millenium České Budějovice. Co tě k tomu vedlo?

Magda Mitísková: Vedla mě k tomu hlavně maminka a babička a určitě to byla také zvědavost. O tom se v naší rodině uvažovalo již od mých sedmnácti let, jenomže na to tehdy nebyl čas, protože jsem byla na střední škole. Byla to těžká škola a já jsem tam měla spoustu učení. Ale teď to tak vyplynulo, že byl nejenom čas, ale i chuť. Tak jsem se přihlásila.

TZ: Co může tato soutěž dát dívce, když se do ní přihlásí?

Magda Mitísková: Myslím si, že jí dá v první řadě to, že si ta dotyčná začne určitě víc věřit. Právě ty slečny, co nevyhrály, z toho byly zhroucené a braly to hrozně drasticky. Mnohé tam dokonce plakaly. To si myslím, že není dobře. Ještě jí to může dát práci. Já se chci věnovat škole, ale jiná situace by byla, kdybych už chodila do práce. Tam je to pro holky umístění se na prvních místech hlavním cílem.

TZ: Co tobě osobně soutěž dala a co jsi osobně čekala, že ti dá?

Magda Mitísková: Asi jenom to, že jsem si začal víc věřit. To je asi tak všechno, co mi to dalo. Já jsem tuto soutěž brala víceméně s humorem.

TZ: Jaké umístění jsi čekala?

Magda Mitísková: Když mám být upřímná, tak jsem si myslela, že se umístím do třetího místa. (smích)

Magda Mitísková (1980) – studentka prvního ročníku Teologické fakulty JU v Českých Budějovicích, má ráda zvířata a velice ráda tancuje, v budoucnu by se chtěla věnovat práci s dětmi. Její portrét.