TVD, zpravodajství televizní stanice TV3, natočilo minulý týden reportáž o katolické reklamní kampani. Magazín ChristNet.eu vám exkluzivně přináší celou reportáž, kterou je možno shlédnout i po modemu.

Reportáž vyžaduje program Real Player, který si můžete zdarma stáhnout.

Spustit reportáž (45 kbps). S laskavým svolením: TVD. Délka: 1 min. 3 sek.

TV3 vysílala v posledních dnech několik zpravodajských příspěvků na uvedené téma.

Jak naladit TV3?

28. kanál vysílače Praha - Strahov (objekt Českých radiokomunikací, Praha 6, ul. Skokanská) umožňuje Pražanům příjem signálu na klasickou anténu. Máte-li individuální anténu, zjistěte si, zda se směr k tomuto vysílači (s odchylkou asi 20_) shoduje s nasměrováním antény pro příjem ostatních kanálů. Jestliže nasměrování splňuje výše uvedenou toleranci, měli byste TV 3 na svém televizním přijímači bez problémů naladit.

Pokud se vaše anténa příliš odkloňuje od směru Praha - Strahov, doporučujeme vám montáž nové antény pro příjem kanálů UHF pásma (širokopásmová tipu "matrace", X-color nebo úzkopásmové označené K 28), kterou nasměrujete na strahovský vysílač. Anténní svody lze sloučit pomocí slučovače UHF/VHF do jednoho koaxiálního kabelu k televiznímu přijímači.

Pro příjem 11. kanálu je nutné doplnění individuální antény anténou na VHF pásmo (obvykle označenou K 11), kterou nasměrujte na Letnou (objekt Národního technického muzea, Praha 7, Kostel. ul.). Anténní svod od nové antény můžete pomocí slučovače UHF/VHF připojit na stávající kabel k televiznímu přijímači.

Jestliže máte společnou televizní anténu (STA), požádejte majitele domu, aby objednal u společnosti, která STA v objektu provozuje a udržuje, montáž příslušné antény a konvertoru (převodníku přijímaného kanálu na nižší kanál, např. 28/6).

Pro naladění TV 3 v jiných lokalitách platí analogické postupy.

Nedaří se vám TV 3 naladit? Volejte zdarma zelenou linku TV 3 0800 313132 nebo nás kontaktujte na e-mailové adrese prijem.tv3@tv3.cz.