V pátek 16. listopadu vydala Správa Policie ČR Jihomoravského kraje zprávu, podle které „bylo sděleno obvinění z trestného činu hanobení národa, rasy a přesvědčení“ P. Vojtěchu Protivínskému. Ten to ale popírá a chce se bránit.

"Není to pravda", tvrdí P. Protivínský. "Do této chvíle mě nikdo z ničeho neobvinil. Pracovník Policie, který tuto zprávu předal novinářům, lže a já samozřejmě využiji všech svých práv a budu se bránit. Již jsem napsal stížnost na tiskové oddělení Policie, kterou odešlu v pondělí."

Jak Magazínu ChristNet.eu dále sdělil, dostal se v pátek do velmi nepříjemné situace, neboť údajné obvinění se mělo týkat kritiky KSČM, a jde tedy o kuriózní případ. Velmi mnoho příbuzných, známých a novinářů chce vědět podrobnosti. "Každých pět až deset minut zvoní na faře telefon. Každému musím znovu a znovu opakovat: "Je to lež, obviněn jsem nebyl.“ Nikdo přitom nechápe, jak se může stát, aby Policie takovou zprávu zveřejnila a přitom obvinění dotyčné osobě nesdělila, nebo tak učinila až s odstupem několika dní,“ vysvětluje.

"K policii jsem měl až do pátku velkou důvěru. Jejich práce jsem si vážil. Tímto postupem jsem však zcela zaskočen, nevím, co si mám myslet" dodal Vojtěch Protivínský v rozhovoru pro ChristNet.eu.

Tisková mluvčí Správy Policie ČR Jihomoravského kraje Dagmar Bartoníková dnes Magazínu ChristNet.eu vysvětlila, jak došlo k tomu, že na situ Ministerstva vnitra byla zveřejněna informace o zahájení stíhání P. Vojtěcha Protivínského, ač ten to popírá.

"Dostala jsem informace, že bylo zahájeno stíhání," uvedla. Informace čerpá z policejního informačního systému.

Přečtěte si podrobnosti:

P. Vojtěcha Protivínského stíhá policie za to, že vyzýval k nevolení KSČM (včetně vyjádření komunistů)

P. Protivínský: Policie mi obvinění nesdělila (zpráva ze soboty)